Инициатори са на социални събития и кампании, свързани със здравословния начин на

...
Инициатори са на социални събития и кампании, свързани със здравословния начин на
Коментари Харесай

Мариела Кирова и Манол Тодоров от „Български възход“: Поставяме си високи цели, защото само така ще постигнем добри резултати

Инициатори са на обществени събития и акции, свързани със здравословния начин на живот при децата, подрастващите и техните родители

Мариела Кирова заема водещо място в бургаската листа на претендентите за общински съветници на Политическа партия „ Български напредък “. Партията е с номер 20 в бюлетината, а Кирова е с преференция номер 106. Казва, че желае щерка й да израсне в една по-благоприятна и безвредна среда. И с цел да получи този късмет, тя като майка, се усещам длъжна да преследвам тази цел-до край!
 МАРИЕЛА КИРОВА - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК – БЮЛЕТИНА № 20/ПРЕФЕРЕНЦИЯ 106
- Г-жо Кирова,  Вие сте млад и много деятелен човек. Знаем, че работите по едно и също време по няколко плана. Разкажете ни с какво се занимавате сега?

- Аз съм шеф на Дом за остарели хора. От няколко години работим, дружно с моя брат, по този план и влагаме доста сила и прочувствен заряд в него. Това е дом с по- друга визия за старостта. Аз го назовавам проводник на здраве и благополучие и съм си сложила задачата да го превърнем в пример в грижата за възрастни хора в страната.

Отделно от това, като един от уредниците и Национален координатор на „ ЕДИН ГРАМ ЖИВОТ “, от година и половина работя за основаването и внедряването на стратегия за ранна предварителна защита на използването на наркотични субстанции от деца. В своята същина това е информационно-образователна стратегия за деца и родители, която ще се ползва като извънкласна активност, по избор и ще спомага за цялостното образуване на личността.

- Да разбираме ли, че обществените тематики са Ваш главен приоритет?

- Всяка тематика, обвързвана с опазването на живота и здравето на децата и тяхното богатство са от първостепенно значение за мен. Моите персонални цели са  въвеждането на политики за повишение на прочувствената просветеност и обществени умения на децата, с дейното присъединяване на техните родители и обществени политики, ориентирани към възрастните хора.

- Какво ви прави толкоз обществено ангажирана?

- Дъщеря ми е моята най-силна мотивация. Като родители имаме няколко съществени отговорности и това са да опазим живота и здравето на децата си, да възпитаваме в верни полезности, да мотивираме към деен и здравословен живот, да поддържаме и надграждаме връзки, основани на доверие, любов и поддръжка, да даваме добър персонален образец и да осигурим конкурентно преимущество на нашите деца. Това са сложни задания и се изисква доста работа по сполучливото им осъществяване. Програмата, върху която работим ще подкрепя родителите в тази тенденция. Връзката родител- дете- среда е от главно значение в процеса на детското развиване.

Аз съм извънредно прочувствен и съчувствен човек. Просто съм такава. И постоянно съм търсила обществен резултат от дейностите, на които се обричам.  С натрупването на персонален и професионален опит в годините се убедих, че обществото, в което живеем е болно и страда. И това въздейства на всеки един от нас. Едно цвете не може да пораства крепко, в случай че почвата, в която е посято е инфектирана. Много постоянно хората даже не си дават за сметка за това. Искрено имам вяра, че в случай че подобрим метода, по който си взаимодействаме и поддържаме връзка един с различен, това ще докара до възстановяване на качеството на живот на всеки един от нас, а от там и на обществото като цяло.

- Г-жо Кирова, това ли са аргументите, които ви предизвикаха да се кандидатирате за общински консултант на идните локални избори?

- Да. За мен, Общински съвет е средство, посредством което да постигаш цели, които да допринесат за благосъстоянието на жителите на обещано обитаемо място и развиването на общността. Аз съм си сложила няколко съответни задания и ще работя отговорно и настойчиво по тяхното осъществяване.

- Какви са тези задания? С какво ще допринесете Вие, с цел да се усъвършенства живота в Община Бургас?

- Ще работя за внедряване на новаторска стратегия за ранна предварителна защита на използването на наркотични субстанции измежду деца. Програма за родители и деца, използвана в фамилна, учебна и обществена среда. Другата област, в която ще работя като персонален приоритет е развиването на действия за обосноваване към интензивно и здравословно остаряване на възрастните хора. Наблюдават се трендове за повишаване на обществената изолираност с напредването на възрастта, което е спънка за реализиране на дейния и заслужен живот на възрастните хора. Социалната изолираност е обвързвана както с обстоятелства от персоналния живот на възрастните, по този начин и с ограничавания в областта на обществените услуги. Недостатъчни са дейностите, ориентирани към социализиране на възрастните, както и дейностите, инициирани от самите възрастни хора.

Колегата й Манол Тодоров беше един от доста дейните общински съветници в миналия мандат на локалния парламент и постоянно се е отличавал с доста обществено ангажирани начинания. Тодоров е втори в листата на Политическа партия „ Български напредък “ и може да бъде подсилен с номер 20 в бюлетината и с преференция 102.
 МАНОЛ ТОДОРОВ - КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК – БЮЛЕТИНА № 20/ПРЕФЕРЕНЦИЯ 102
- Господин Тодоров, Вие също през годините сте били извънредно обществено зает, какво ви е предизвикало да го вършиме?

- Както и Мариела, аз съм на мнение, че в живота си човек би трябвало да дава каквото може и да оказва помощ на допустимо по-голям брой хора. Именно това ме е карало в годините да бъде и толкоз обществено зает. Смятам, че когато си оказваме помощ можем по-лесно да прекосяваме през всички компликации, които ни сервира всекидневието.

- През миналия мандат в Общински съвет Бургас, много хора ви дефинират като един от най-активните и дейни общински съветници. Доволен ли сте от свършената от вас работа в този мандат?

- Ако би трябвало с една дума да отговоря, тя е да, удовлетворен съм. Мандатът ни беше извънредно сложен в доста сложни години, които апропо не са отминали. Ще припомня на хората, че не дребна част от мандата ни мина под знака на пандемия и онлайн съвещания, а за един общински съвет това е извънредно мъчно. Все отново, макар всички компликации ние сме внесли над 60 докладни и питания в общински съвет. Мисля си, че адресирам един сполучлив мандат, в който изпълних огромна част от предизборната си стратегия.

- А имали проблеми и въпроси от вашата стратегия, които не успяхте да решите в миналия мандат? Все отново участвате в локалното ръководство в доста сложни години – пандемия, война в близка до нас страна, голяма инфлация?

- Разбира се! 4 години не са толкоз доста, с цел да могат да се решат безчет проблеми и въпроси. Има неща, за които даже един мандат не стига, както е нашата концепция за гробището за домашни любимци да вземем за пример. Там има толкоз доста административна работа, която би трябвало да се свърши преди да се стигне до действително създаване на сходен гробищен парк. В последна сметка обаче успяхме да задвижим въпроси, които много години са висящи в Бургас. Ще се повторим, само че в години на пандемия, война и инфлация един общински консултант няма безчет благоприятни условия, посредством които да повлияе на живота на своите съграждани. Все отново проблеми има и постоянно ще има върху какво да работи общинският съвет, изключително в случай че има дейни и дейни съветници. Пожелавам в идващия мандат, те са са колкото се може повече.

- Да разбираме ли, че и за идващите 4 години си поставяте високи цели в локалния парламент?

- Естествено! Иначе нямаше да се кандидатирам. Свикнал съм да пъдя високи цели, тъй като единствено по този начин може да реализираме положителни резултати. Като съществени цели на нашата листа са: въвеждане на директно избираеми районни кметове в гр. Бургас, поощряване и улеснение провеждането на локални референдуми по въпроси с значимо публично значение, въвеждане на по-ниски прагове като възможни стойности на замърсяване, стимулиране на разделно събиране и оползотворяване на  биоразградими боклуци, понижаване обсега на синя и зелена зона и въвеждане на лимитирано почасово паркиране към общински и държавни институции, въвеждането на две детски общински стратегии за здравословно хранене и предварителна защита от приложимост на опиати, понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса и ограничение нелоялната конкуренция от страна на общината към бизнеса.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР